Geocaching

Als team GeoBleij bedrijven we Geocaching sinds mei 2015. Bijna twee jaar later staat de teller van gevonden caches op meer dan 740. Deze zijn gevonden in met name onze eigen provincie (Zeeland) maar inmiddels zijn we ook al aan het zoeken geweest in Engeland (Londen), Frankrijk (Parijs), Belgiƫ (Brussel en Gent), Duitsland (Aken) en Griekenland (Pilion).

Onder bankjes en bruggen, in bomen en struiken, in de grond en in bomen, in sloten en putten, in hekken en tralies, onder daken en kratten. Je kunt caches op de gekste plaatsen vinden. Soms in een verkeersbord, soms in een waterpijp.

De kleinste caches (nano) zijn soms nog geen centimeter groot. Meestal magnetisch. Steeds grotere types volgen elkaar op tot zelfs een kist van een vierkante meter. De grotere types zijn meestal ook geschikt voor het houden van trackables (TB’s).

Caches krijg je niet zomaar. Soms zijn magneten of zaklampen nodig, of moeten eerst raadsels en/of puzzels worden opgelost. Maar soms liggen ze klaar in een beugel om vlot te kunnen worden meegenomen (loggen).

Het zoeken naar een cache gebeurt met een GPS ontvanger of een telefoon (App). Hiermee kun je tot op enkele meters nauwkeurig de locatie van de cache bepalen.

Als team Geobleij hebben we zelf ook drie caches verstopt. Je vind ze in de buurt van de noordelijke in-/uitgang van de Westerscheldetunnel. Langs de Zeedijk ligt de Inlaag 2005 waar twee caches zijn verstopt. Ook bovenop de Westerscheldetunnel kun je een cache vinden al heb je hier wel wat hulp bij nodig!

Meer weten ?

Klik hier voor de website van geocaching.nl
Klik hier voor de internationale website.