Greece

Sinds 16 jaar komen we op regelmatige basis in Affissos, gelegen aan de westkant van het schiereiland Pilion, 26 km zuidelijk van Volos. Dit ligt drie uur rijden van Thessaloniki of vier uur rijden van Athene.

Pilion

Het gebied is vernoemd naar de berg Pílio waarvan de hoogste top 1618 meter is. Deze berg ligt in het noorden van het schiereiland. Veel Grieken associëren het gebied met deze berg. Een van de grote aantrekkelijkheden van Pilion is, dat er zoveel variatie in natuur en dorpen is, dat de bezoeker steeds weer verrast wordt door een geheel ander beeld en bijbehorende sfeer. Voor de wandelaar is het gebied ideaal met een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Hierdoor kunnen de bezoekers onbekende, verborgen plekjes ontdekken. Zelfs voor geocachers is Pilion tegenwoordig een mooi gebied om te gaan zoeken!

Schermafbeelding 2016-05-30 om 23.45.25 Schermafbeelding 2016-05-30 om 23.52.17

Afissos

Het dorpje Afissos is amfitheatersgewijs gebouwd en heeft een gezellige boulevard en fraai strand. Een pittoreske vakantiebestemming en doet je denken aan een vakantie op de Griekse eilanden. Dit gezellige dorp is gebouwd op de uitlopers van het omringende Pílion-gebergte. Het heeft nog steeds het authentieke karakter van een vissersdorp en de bootjes liggen vredig te dobberen in de haven. Aan het einde van de dag varen de bootjes nog steeds uit om de volgende ochtend weer binnen te komen met aan boord verse vis voor de tavernes aan de kade. De aanblik van het dorp is lieflijk door de huizen met rode daken die her en der tegen de voet van de heuvels zijn geplakt. Het dorp straalt een ontspannen sfeer uit met de smalle straatjes en het fraaie dorpsplein onder de grote platanen. Een stroompje doorkruist het plein, met een bruggetje om beide helften met elkaar te verbinden.

Afissos_Boulevard

Op de foto een deel van de boulevard van Afissos

Volgens de mythologie had de expeditie van Iason met zijn helden, de Argonauten, Áfissos gekozen voor het bijvullen van de watervoorraad. Het water is nergens zo kristalhelder en zo ijskoud als in Áfissos. Iason’s expeditie kwam aan de kust bij deze plaats. Ze sloegen water in voor de reis over zee die zij vanaf daar zouden moeten maken, maar konden moeilijk en slechts met pijn in hun hart de plaats verlaten. Het woord achterlaten in het Grieks is afíso en is verbasterd tot Áfissos.

Schermafbeelding 2016-05-31 om 00.54.46

 Op de foto de boulevard vanaf de noordzijde van Afissos

Onderstaande links geven meer informatie over de omgeving

Afissos
Pilion
Volos

Lampsi 88.6 (Volos)

Schermafbeelding 2016-05-31 om 01.34.55